Wielbrug maakt het groene schoolplein van obs de Marke af.

Wiebelbrug maakt schoolplein van OBS De Marke af

OBS De Marke is ruim twee jaar geleden gestart met de renovatie van het schoolplein. Er was een grote wens om dat groener en aantrekkelijker te maken. Het hele proces werd op 7 november afgerond met de plaatsing van een wiebelbrug, een cadeau voor het 25-jarig bestaan van de Needse basisschool.

Om alles mogelijk te maken maakte De Marke onder meer gebruik van de subsidie ‘Groen schoolplein’ maar daarnaast zijn er ook acties geweest samen met de OR. Met behulp van ouders zijn de banken rondom de boom voorzien van een mooi kleurtje, is de tuin opnieuw aangeplant en is het speelhuisje gerenoveerd. Groep 8 zorgde voor een insectenhotel en er is een handige picknicktafel op het schoolplein geplaatst.
Vanuit de subsidie is een groene ondergrond aangebracht onder de klimtoestellen, zijn er nieuwe balken bij het evenwichtsparcours geplaatst en er is een rekenplein gemaakt. De komst van de grote nieuwe zandbak was een belangrijk onderdeel op het schoolplein en daarmee was het plein bijna af. De wiebelbrug was het laatste element. De plaatsing liet even op zich wachten maar van dit uitstel is geen afstel gekomen want op 7 november konden de kinderen er dan eindelijk van gaan genieten.
Door de goede samenwerking van ouders, school en stichting is er een mooi en uitdagend schoolplein ontstaan waar De Marke trots op kan zijn. En bij een verhuizing gaat alles gewoon mee.

 

De foto is van Eline ten Have en de tekst komt uit het Achterhoek Nieuws

Naar het overzicht