Schooltouwtrektoernooi

Team G.A. van de Lugt/Tormijn wint schooltouwtrektoernooi

06-02-2023

BARCHEM/BORCULO - Groot was het enthousiasme waarmee de leerlingen van zes regionale basisscholen zondag in de sportzaal van dorpshuis ‘t Onderschoer in Barchem deelnamen aan het schooltouwtrektoernooi van de Borculose touwtrekvereniging Heure. Het was inmiddels drie jaar geleden dat TTV Heure het toernooi voor het laatst organiseerde. Dat was mogelijk de reden dat de belangstelling voor het toernooi wat achterbleef ten opzichte van de laatste editie in 2020. 

Maar het plezier van de leerlingen van de tien teams van De Branink uit Laren (3), de Kerst Zwartschool uit Ruurlo (2), De Keikamp (2) uit Geesteren, de Heuvelschool en Kiezel en Kei uit Borculo en het combinatieteam van school G. A van der Lugt uit Gelselaar en de Tormijnschool uit Noordijk was er niet minder om. Leden van de organiserende vereniging begeleidden de verschillende teams die in twee leerlingengroepen waren ingedeeld: groep 5 en 6 en groep 7 en 8.
In de categorie van groep 5 en 6 ging de winst naar het tweede team van De Branink dat in de finale De Keikamp 1 versloeg. Derde werd De Branink 1 en vierde de Heuvelschool. In de categorie groep 7 en 8 ging de overwinning naar het combinatieteam van G.A. van de Lugt uit Gelselaar en Tormijn uit Noordijk. Zij waren in de finale de sterk voor het derde team van De Branink. In de strijd om de derde en vierde plaats trok de Kerst Zwartschool 2 De Keikamp 2 over de streep.
Na afloop van het toernooi gingen verschillende teams op de rubberen matten de strijd aan met hun ouders. En dat leverde de nodige spanning en hilariteit op.

 

Naar het overzicht