Kerst Zwart en Kiezel en Kei zamelen speelgoed in voor Roemeense kinderen

Scholen zamelen speelgoed in voor Roemeense kinderen

De kinderen van openbare basisschool Kiezel en Kei uit Borculo en de Kerst Zwartschool uit Ruurlo zijn afgelopen herfstvakantie druk geweest met het uitzoeken van hun speelgoed.

Stichting Caritas Achterhoek verzamelt ieder jaar dozen met spullen voor kinderen die leven in arme omstandigheden in Roemenië. Zij brengen deze dozen persoonlijk naar scholen, weeshuizen en ziekenhuizen in Ciacova en omstreken; een streek waar de armoede op dit moment overheerst. De gevolgen van de oorlog in buurland Oekraïne maakt de situatie er niet beter op. Dagelijks zoeken nog honderden mensen uit Oekraïne een veilig onderkomen in Roemenië.
De Kerst Zwartschool uit Ruurlo doet sinds vorig jaar mee aan deze actie van Stichting Caritas Achterhoek. Kiezel en Kei heeft zich aangesloten.

“Sinds 1 september ben ik naast zorgcoördinator op de Kerst Zwartschool ook locatiecoördinator op Kiezel en Kei in Borculo”, zegt Leonor Posthumus. “Ik vond dit zo’n mooie actie dat in overleg met het team is besloten om op onze school in Borculo ook dozen te gaan inzamelen. We leren de kinderen op deze manier dat het hebben van veel speelgoed niet vanzelfsprekend is en dat het goed is om te delen met mensen die het minder breed hebben”, aldus Posthumus. Meer informatie over deze inzamelingsactie is te vinden op de site van Caritas Achterhoek.

De foto is van Leonor Posthumus en de tekst komt uit het Achterhoek Nieuws

Naar het overzicht