Vacature HR Manager / Verandermanager

 

HR Manager/Verandermanager, OPONOA Berkelland

24-32 uur

De organisatie

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Noordoost Achterhoek, Met 14 openbare scholen, 1 school voor speciaal basisonderwijs en 1 school voor hoogbegaafde leerlingen in de gemeente Berkelland. Samen dichtbij ieder kind: Samen heeft voor ons te maken met betrokken zijn bij elkaar en aandacht hebben voor elkaar. “Samen” komt ook tot uitdrukking in het samenwerken met ouders, onze belangrijkste partners, en met anderen in de omgeving. Dichtbij: Niet alleen in ruimtelijke zin willen wij dicht bij staan - in bijna elk dorp is immers een openbare school dicht bij huis te vinden. Maar ook in een andere betekenis dicht bij kinderen: we stellen de kwaliteiten en ontwikkelingsbehoefte van kinderen centraal. Vertrouwen en plezier zijn in onze visie nodig om tot leren en ontwikkeling te komen Op basis van gelijkwaardigheid gaan we het gesprek aan over verschillen tussen mensen, over anders denken, over je inleven in een ander, over tolerantie en respect voor elkaar.

 

De functie

De Manager HR is werkzaam vanuit het bestuursbureau. Hij/zij is mede verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en ontwikkelt, implementeert en evalueert het integraal personeelsbeleid van de stichting in nauwe samenwerking met de bestuurder, directeuren onderwijsteams, stafmedewerker Financiën, de beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteit en geeft gevraagd en ongevraagd advies over personeelsbeleid en inrichting van de organisatie aan het college van bestuur en de directeuren onderwijsteams en de locatiecoördinatoren. Geeft leiding aan de senior medewerker personeelsadministratie.

 

Functie-eisen

Afgeronde opleiding op het gebied van HR of bedrijfskundige opleiding op minimaal hbo niveau;

Minimaal 5 – 7 jaren werkervaring ten aanzien van HR beleid en begeleiden van veranderingsprocessen;

Ervaring in het primair onderwijs geeft een pre.

Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;

Je durft het bestuur en management een spiegel voor te houden en bent zichtbaar en toegankelijk voor collega’s en externen;

Competenties: analytisch, pro actief, flexibel, hands on, organisatiesensitief, omgevingsbewust,

stressbestendig, resultaat- en toekomstgericht.

 

Aanvullende informatie

Standplaats voor de functie is Borculo, het is mogelijk om in overleg gedeeltelijk op afstand te werken. De functie betreft een dienstverband van 24 tot 32 uur. De functie is ingedeeld is schaal 11 van de CAO PO. Daarnaast worden er uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden geboden.

 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de bestuurder Henri Soepenberg, tel  0545-275166. Stuur je brief en CV voor 20 juni naar info@oponoa.nl.